10 Franse campings (bijna) direct aan zee - frankrijk.nl (2024)

1. Ile de Ré: duincamping direct aan het strand

Een prachtig eiland voor de Atlantische kust isIle-de-Ré, een echt fietseiland met diverse mooie dorpen, zoutvelden en vuurtorens. Aan de zuidkant van het eiland, op maar 20 meter van het strand en de oceaan, ligt een mooie natuurcamping tussen de duinen: Camping HuttopiaCôte Sauvage Ile de Ré. De zandkleurige lodgetenten die je hier kunt huren gaan bijna op in het duinlandschap!

10 Franse campings (bijna) direct aan zee - frankrijk.nl (1)

Je vindt op het kampeerterrein van 3 hectare ook een leuke terras, mooie houten speelplekken voor de kinderen, goed sanitair en de camping organiseert onder meer (body)-surflessen op een naburig strand.Meer info

10 Franse campings (bijna) direct aan zee - frankrijk.nl (2) 10 Franse campings (bijna) direct aan zee - frankrijk.nl (3)

Lees ook: 7x zien en doen op Ile de Ré

2. Kamperen aan de oceaan bij Ars-en-Ré

Een tweede natuurcamping op het prachtige Ile-de-Ré is Camping Huttopia Ars-en-Ré. Dit is een heel recente Huttopia-camping, pas in 2023 geopend, dus de faciliteiten zijn lekker nieuw. Het dichtstbijzijnde dorp, op slechts 2 km, is het supercharmante Ars-en-Ré, te herkennen aan de zwart-witte kerktoren die ook als vuurtoren diende voor de vissers van het eiland. Ook op deze camping hoor je de oceaan en zeevogels tot in je tent, want het strand ligt op maar 50 meter.

10 Franse campings (bijna) direct aan zee - frankrijk.nl (4)

Er is fietsverhuur op de camping, zodat je lekker op fiets kunt rondtoeren langs deze en de andere witte eilanddorpjes vol stokrozen. Ook kun je hier de volledig ingerichte ‘Panama’-tent huren voor 3 personen: ideaal voor ouders met een jong kind, die van het voorseizoen willen genieten (camping geopend vanaf begin april tot eind september). Meer info

10 Franse campings (bijna) direct aan zee - frankrijk.nl (5) 10 Franse campings (bijna) direct aan zee - frankrijk.nl (6)

3. Natuurcamping tussen de pijnbomen op Ile de Ré

Camping Huttopia Chardons Bleus– Île de Ré ligt naast Sainte-Marie-de-Ré, het eerste dorp van Ile-de-Ré, vanaf het vasteland gezien. Deze camping midden in een pijnbomenbos heeft ruime staanplaatsen, leuke huuraccommodaties en een verwarmd zwembad met een zonnig terras. Met de fiets sta je binnen 10 minuten aan de oceaan, op het mooie strand van Montamer. En ook de rest van het eiland kun je makkelijk per fiets verkennen (fietsverhuur op de camping).

10 Franse campings (bijna) direct aan zee - frankrijk.nl (7)

Sainte-Marie ligt bovendien om de hoek: je wandelt zo het dorp in om een terrasje te pakken of naar de markt te gaan. Dezecamping is snel vol in het hoogseizoen, maar in voorjaar en het naseizoen is het veel minder druk en dan is Ile-de-Ré op z’n mooist. Camping open van eind maart tot begin november.Meer info

10 Franse campings (bijna) direct aan zee - frankrijk.nl (8) 10 Franse campings (bijna) direct aan zee - frankrijk.nl (9)

4. Glamping op oestereiland Ile d’Oléron

Ten zuiden van Ile de Ré vind je Ile d’Oléron, een authentiek eiland voor de kust van Charente-Maritime, bekend om de lekkere oesters. Niet ver van de brug die dit eiland met het vasteland verbindt, ligt een camping die heel geliefd is bij Nederlanders: Camping Huttopia Oléron les Pins. De camping ligt aan de zuidwestkust van het eiland, vlak bij diverse stranden met fijn zand en een niet al te sterke stroming in zee.

10 Franse campings (bijna) direct aan zee - frankrijk.nl (10)

Het kampeerterrein is puur-natuur: de tenten staan in een bos achter de duinen en het ruikt er naar zeewind en dennenhars. De camping heeft een verwarmd zwembad, er zijn veel kinderactiviteiten ter plaatse en je kunt op het eiland onder meer fietsen, watersporten, paardrijden en tennissen. Meer info

10 Franse campings (bijna) direct aan zee - frankrijk.nl (11) 10 Franse campings (bijna) direct aan zee - frankrijk.nl (12)

5. In een eikenbos aan het strand op Oléron

Camping Huttopia Oléron Les Chênes-Verts vind je ook op Oléron en wederom op een magnifieke locatie: in een bos van kronkelende steeneiken (chênes-verts) op 50 m van de oceaan en de Golf van Biskaje. Als je wilt zwemmen dan kun je ook naar het strand van Le Treuile (500 m) of naar het bewaakte zandstrand Vert Bois (900 m).

10 Franse campings (bijna) direct aan zee - frankrijk.nl (13)

Deze camping heeft in de zomer een uitgebreid activiteitenprogramma voor alle leeftijden, zoals yogalessen, proeverijen van lokale producten of een kustwandeling met een natuurgids op zoek naar schelpdieren, garnalen en krabbetjes. Meer info

10 Franse campings (bijna) direct aan zee - frankrijk.nl (14) 10 Franse campings (bijna) direct aan zee - frankrijk.nl (15)

6. Lodgetenten aan het strand op eiland Noirmoutier

Voor de Vendée, ook aan de Atlantische kust, ligt hethet mooie eiland Noirmoutier. Vanaf het beroemde Plage des Dames is het nog geen kwartiertje wandelen naar Camping Huttopia Noirmoutier, direct aan het strand. Vlak naast zee staan prachtige tenten van canvas en hout.

10 Franse campings (bijna) direct aan zee - frankrijk.nl (16)

Diverse tentmodellen hebben zelfs een eigen terras met loungehoek, zodat je uren van het mooie uitzicht kunt genieten! Het charmante Noirmoutier-stad, met een kasteel, leuke restaurants en winkels, ligt bovendien op maar 10 minuten fietsen. Die je op de camping uiteraard kunt huren : -). Meer info

10 Franse campings (bijna) direct aan zee - frankrijk.nl (17) 10 Franse campings (bijna) direct aan zee - frankrijk.nl (18)

Lees ook: 10x waarom Noirmoutier zo’n mooi eiland is

7. Bretagne: camping met zeezicht in de Finistère

Nog een bijzondere kampeerlocatie aan zee, met uitzicht op de baai van Douarnenez in de Finistère. Het kampeerterrein is typisch Bretons qua sfeer, dankzij de bemoste stenen, vele bomen en mooie hoogteverschillen op de camping. Het uitzicht vanuit het verwarmde zwembad is fenomenaal en een paadje voert direct naar het strand (op 400 meter).

10 Franse campings (bijna) direct aan zee - frankrijk.nl (19)

Behalve tenten van hout en canvas, kun je op Camping Huttopia Douarnenez ook houten chalets huren. In de directe omgeving zijn het havenstadje Douarnenez, het dorp Locronan, het kleine ‘schateiland’ Tristan, de kreken van de Finistère en de mooie stad Quimper leuke bezienswaardigheden. Meer info

10 Franse campings (bijna) direct aan zee - frankrijk.nl (20) 10 Franse campings (bijna) direct aan zee - frankrijk.nl (21)

Lees ook: De mooiste bezienswaardigheden van Zuidwest-Bretagne

8. Camping bij surfbadplaats Seignosse in les Landes

Deze relaxte camping vind je in de buurt vanbadplaats Seignosse, inLes Landes.Camping Huttopia Landes Sudligt in alle rust midden in de natuur, in het grote bos van Les Landes Gascogne.Aan water geen gebrek: deze camping heeft twee buitenzwembaden en je kunt ook in hetLac de Léon (5 km) of de oceaan (15 km) duiken.

10 Franse campings (bijna) direct aan zee - frankrijk.nl (22)

Vlak bij de camping ligt ook het mooie natuurgebied van de Courant d’Huchet, dat je per kano of kajak kunt verkennen. Erg leuke activiteit en via het riviertje Palue kom je uit bij de camping. Meer info

10 Franse campings (bijna) direct aan zee - frankrijk.nl (23) 10 Franse campings (bijna) direct aan zee - frankrijk.nl (24)

Lees ook: De leukste badplaatsen van Les Landes en Frans Baskenland

9. Prachtige camping aan de Baai van Arcachon

Deze kleine en geheel gerenoveerde camping aan de rand van de Belle Epoque-badplaats Arcachon ligt op maar 10 minuten fietsen van de stranden van het Bassin d’Arcachon. Ook de spectaculaire Dune de Pilat (het hoogste duin van Europa!) is vlakbij, net als de oceaan, het luxe Cap-Ferret, diverse oesterdorpjes en het vogelreservaat van Teich.

10 Franse campings (bijna) direct aan zee - frankrijk.nl (25)

Op de camping veel volledig ingerichte huurverblijven van hout en canvas, zoals Toile&Bois-tenten, chalets en de Arizona (zie kader onder). Ook top: het grote verwarmde zwembad met kleuterbad en een jacuzzi. Meer info

10 Franse campings (bijna) direct aan zee - frankrijk.nl (26) 10 Franse campings (bijna) direct aan zee - frankrijk.nl (27)

10. Groene camping in beschermde natuur aan de Côte d’Azur

Unieke kampeerlocatie in het bos van Janas, een natuurgebied op het schiereiland tussen Sanary-sur-Mer en Toulon. Vanaf Camping Huttopia Forêt de Janas kun je in een kwartiertje naar het strand fietsen voor een duik in de Middellandse Zee!

10 Franse campings (bijna) direct aan zee - frankrijk.nl (28)

De natuurcamping zelf is een oase, met goed uitgeruste accommodaties en een zwembad. Bovendien liggen er diverse mooie plekken in de buurt: zoals de eilanden Embiez en Bendor of het kustpad van de Côte d’Azur (mooie wandelingen). Meer info

10 Franse campings (bijna) direct aan zee - frankrijk.nl (29) 10 Franse campings (bijna) direct aan zee - frankrijk.nl (30)

10 Franse campings (bijna) direct aan zee - frankrijk.nl (31)

Bijzonder huurverblijf: de Arizona

Bij vier van de hierboven genoemde campings aan zee kun je overnachten in een ‘Arizona’. Deze huur accommodatie voor 5 personen is een kruising tussen een chalet en een tent. De ouderslaapkamer, de badkamer en de ruime keuken bevinden zich in het houten gedeelte, de kinderkamer en de woonkamer zitten in het canvasgedeelte. Bij mooi weer kun je de tent grotendeels openmaken, zodat de salon een veranda lijkt. Ook is er een terras met een riante zithoek.De Arizona kun je huren inArs-en-Ré, Arcachon, bij Oléron Le Pins, in Douarnenez en op nog 5 andere natuurcampings van Huttopia.Meer info over de Arizona

10 Franse campings (bijna) direct aan zee - frankrijk.nl (32)

Voor meer informatie over de natuurcampings van Huttopia zie:europa.huttopia.com.

PLUS+
– Op bovengenoemde campings kun jeaankomen en vertrekkenwanneer je wilt (dus niet alleen in de weekenden) en het minimale verblijf is ook in het hoogseizoen maar 3 dagen.

LEES OOK:
Franse natuurcampings met fantastisch uitzicht
7 spectaculaire kampeerdorpen in de Ardèche, Drôme, Dordogne en Loirevallei

Beeld: Huttopia (CC/ManuReyBoy). Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Huttopia.

  • aan zee
  • Arcachon
  • Bassin d'Arcachon
  • Bretagne
  • cabanes
  • Cap Ferret
  • Charente-Maritime
  • Dune de Pilat
  • eiland
  • glamping
  • Huttopia
  • Ile de Noirmoutier
  • Ile de Ré
  • kamperen
  • lodgetenten
  • met kinderen
  • natuur
  • Nouvelle Aquitaine
  • Provence
  • Quimper
  • safaritenten
  • strandvakantie
  • Var
  • Zuid-Frankrijk
10 Franse campings (bijna) direct aan zee - frankrijk.nl (2024)
Top Articles
Runtime Configuration - Splunk Connect for Syslog
The A-Z of Tactical Lights: A Complete Guide
What Did Bimbo Airhead Reply When Asked
The Largest Banks - ​​How to Transfer Money With Only Card Number and CVV (2024)
Occupational therapist
Find All Subdomains
Sinai Web Scheduler
My Vidant Chart
Www.paystubportal.com/7-11 Login
Ree Marie Centerfold
Charmeck Arrest Inquiry
Calmspirits Clapper
ocala cars & trucks - by owner - craigslist
“In my day, you were butch or you were femme”
Craiglist Galveston
Tcu Jaggaer
How do I get into solitude sewers Restoring Order? - Gamers Wiki
How Much You Should Be Tipping For Beauty Services - American Beauty Institute
Moving Sales Craigslist
Panic! At The Disco - Spotify Top Songs
Ups Print Store Near Me
How many days until 12 December - Calendarr
Ford F-350 Models Trim Levels and Packages
Pasco Telestaff
Inkwell, pen rests and nib boxes made of pewter, glass and porcelain.
Access a Shared Resource | Computing for Arts + Sciences
Expression Home XP-452 | Grand public | Imprimantes jet d'encre | Imprimantes | Produits | Epson France
Town South Swim Club
Rays Salary Cap
Rush County Busted Newspaper
Jeep Cherokee For Sale By Owner Craigslist
Human Unitec International Inc (HMNU) Stock Price History Chart & Technical Analysis Graph - TipRanks.com
Craigslist Com Humboldt
2008 Chevrolet Corvette for sale - Houston, TX - craigslist
Srg Senior Living Yardi Elearning Login
Hell's Kitchen Valley Center Photos Menu
Stanford Medicine scientists pinpoint COVID-19 virus’s entry and exit ports inside our noses
Pro-Ject’s T2 Super Phono Turntable Is a Super Performer, and It’s a Super Bargain Too
Emily Browning Fansite
Mbfs Com Login
Differential Diagnosis
Expendables 4 Showtimes Near Malco Tupelo Commons Cinema Grill
Yale College Confidential 2027
Fatal Accident In Nashville Tn Today
Truck Works Dothan Alabama
Graduation Requirements
Advance Auto.parts Near Me
Gummy Bear Hoco Proposal
Ciara Rose Scalia-Hirschman
The Goshen News Obituary
The Missile Is Eepy Origin
Latest Posts
Article information

Author: Msgr. Refugio Daniel

Last Updated:

Views: 6212

Rating: 4.3 / 5 (54 voted)

Reviews: 85% of readers found this page helpful

Author information

Name: Msgr. Refugio Daniel

Birthday: 1999-09-15

Address: 8416 Beatty Center, Derekfort, VA 72092-0500

Phone: +6838967160603

Job: Mining Executive

Hobby: Woodworking, Knitting, Fishing, Coffee roasting, Kayaking, Horseback riding, Kite flying

Introduction: My name is Msgr. Refugio Daniel, I am a fine, precious, encouraging, calm, glamorous, vivacious, friendly person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.