De Villages Huttopia in Frankrijk: spectaculaire natuurcampings in de bossen (2024)

Het leukste van een kampeervakantie? Weer even met volle aandacht profiteren van het buitenleven! Lekker eten voor je tent? Samen sterrenkijken op zwoele zomeravonden. In bed luisteren naar het geluid van de wind tegen het tentdoek. Wakker worden bij de eerste zonnestralen. En overdag urenlang wandelen, fietsen, vissen, zwemmen of varen…

De Villages Huttopia in Frankrijk: spectaculaire natuurcampings in de bossen (1)

Kampeervakantie met veel ruimte en privacy

De Villages van Huttopia bieden zo’n avontuurlijke natuurbeleving. Alsof je gaat wildkamperen in het bos of aan het water, maar dan wel met het comfort van een volledig ingerichte tent, inclusief opgemaakte bedden, handdoeken, keukenblok, wc en douche*. Niks hutjemutje tijdens de vakantie, maar ruimte en privacy alom. Geen auto, motor of scooter te zien; die zijn bij de entree van dit natuurgebied geparkeerd. En ook geen Wifi. Want het gaat hier om genieten van het pure buitenleven. Dus even geen overdaad aan prikkels… Maar je juist samen loskoppelen van het drukke dagelijks leven, in een ongerepte omgeving.

De Villages Huttopia in Frankrijk: spectaculaire natuurcampings in de bossen (2)

Nature rules

Bij de aanleg van deze puur-natuurcampingskreeg denatuur volledige voorrang. Voor het plaatsen van de duurzame tenten en chalets in het bestaande landschap werden geen enkele bomen gekapt. De kampeerterreinen zijn bovendien gigantisch: 6 hectare tot zelfs 20 hectare groot, zodat elke plek maximale ruimte en vrijheid biedt.

De Villages Huttopia in Frankrijk: spectaculaire natuurcampings in de bossen (3)

Het doet ons denken aan zo’n Canadese outback-ervaring, waarbij je overnacht in een blokhut, ver van de bewoonde wereld. Dat idee ligt ook ten grondslag aan de filosofie van deze Villages Huttopia, waarvan er zeven door heel Frankrijk zijn te vinden. Een mooi instapmodel om zo’n beleving midden in de natuur mee te maken zonder écht back-to-basics te hoeven gaan. Naast de kant-en-klare tenten en houten huuraccommodaties vind je op het terrein ook de luxe van goede faciliteiten, zoals een restaurant met groot terras, een verwarmd buitenbad en een bos-spa.

De Villages Huttopia in Frankrijk: spectaculaire natuurcampings in de bossen (4)

Bijzondere accommodaties van hout en canvas

De Villages hebben unieke huuraccommodaties, door Huttopia zelf ontwikkeld, die geschikt zijn voor 2 tot 6 personen. De Cabane doet nog het meeste denken aan een comfortabele blokhut en de andere accommodaties zijn originele tentmodellen, zoals de Cahutte (een tenthuisje op palen) en de Canadese Trappeur-tent (beide tot 5 pers.). De eigen terrassen van alle accommodaties zijn hier behoorlijk groot en hebben naast tuinmeubilair ook een plancha-barbecue.

De Villages Huttopia in Frankrijk: spectaculaire natuurcampings in de bossen (5)

Activiteiten voor jong en oud

Ander kenmerk van de Villages is dat ze in de zomer, schoolvakanties (en de overige weken in het weekend) een uitgebreid gratis activiteitenprogrammabieden voor kinderen én volwassenen. Er zijn tal van (buiten)activiteiten, zoals yoga, boogschieten, boomklimmen, circuskunsten en knutselworkshops voor de kinderen (2x per dag in het hoogseizoen!). Elk gezinslid kan dus zijn gang gaan en zijn eigen uitdagingen vinden. Zonder dat het iets extra’s kost.

De Villages Huttopia in Frankrijk: spectaculaire natuurcampings in de bossen (6)

Ook deverwarmde zwembaden en wellnessfaciliteiten (bos-spa’s met sauna en Finse hottub)zijn vrij te gebruiken. En handig voor natuurliefhebbers: er is altijdfietsverhuur (e-bikes)in het Village, dus je bent zo op pad in de omgeving.

Kijk hieronder voor een impressie van de7 locatiesvan de Huttopia Villages:in de Vogezen, de Loirevallei, de Perche, de Ardèche, de Drôme, de Dordogne en in de Rhônevallei (Pays de Condrieu).

1. Midden in de bossen van de Vogezen: Fôret des Vosges

Dit relatief nieuwe Village (geopend in 2022) ligt op650 meter hoogtein een weelderig en uiterst bosrijke locatie in de Vogezen, in de Lorraine, vlak bij het meer van Gérardmer. Ideale bestemming voor watersporten, fietsen en vooral wandelen: dit gebied biedt kilometers en kilometers aan wandelpaden in de wilde natuur! Het kampeerdorp ligt op een glooiend terrein met een natuurlijk meertje en watervallen midden in een dennenbos. Ook heeft Fôret des Vosges een enorm binnenzwembad en een verwarmd buitenbad die er beide prachtig uitzien. Overnachten kan hier onder meer in prachtige huurtenten van hout en canvas (Trappeur, Bonaventure) en chalets. Zoals het chalet ‘Cabane’, met een extra groot terras, een plaat-barbecue en een vuurplaats voor een eigen kampvuurtje.

De Villages Huttopia in Frankrijk: spectaculaire natuurcampings in de bossen (7)

De Villages Huttopia in Frankrijk: spectaculaire natuurcampings in de bossen (8) De Villages Huttopia in Frankrijk: spectaculaire natuurcampings in de bossen (9)

PLUS+ // Bos-spa met Finse baden en sauna’s (waarvan eentje met glazen wand en panoramisch uitzicht!) // Vlak bij Gérardmer, een groot meer met tal van watersportactiviteiten // Elektrische laadpalen aanwezig // Meer info: Village Huttopia Fôret des Vosges

De Villages Huttopia in Frankrijk: spectaculaire natuurcampings in de bossen (10)

2. Aan een groot bosmeer in de Loirevallei: Lac de Rillé

Kabbelend water, het geluid van vogels, overal bomen… Deze uitgestrekte natuurcamping aan het Lac de Rillé is echt‘quelque chose’, zoals de Fransen zeggen! Zoveel mooie natuur, daarvan word je vanzelf rustig tijdens de vakantie. Op het kampeerterrein van 8 hectare heeft iedereen plek voor zichzelf en veel van de accommodaties die je hier kunt huren hebben eigen sanitair. Je vindt er onder meerCabanes, Cahuttes(tenthuisjes op palen),Trappeur-tenten en ookBonaventure-tenten, waarin je romantisch met z’n tweeën kunt slapen.

De Villages Huttopia in Frankrijk: spectaculaire natuurcampings in de bossen (11)

PLUS+// Het meer van Rillé is een vogelreservaat en in de zomermaanden zijn er vogel-spotexcursies op de camping (gratis activiteit) // Buitenzwembaden (overdekt) en een bos-spa // Enkele vrije staanplaatsen van 120m2 groot (alleen tenten, campers niet toegestaan) // Vlak bij cultuursteden Tours, Saumur enAngersen diverse beroemde Loirekastelen // Meer info: Village Huttopia Lac de Rillé

De Villages Huttopia in Frankrijk: spectaculaire natuurcampings in de bossen (12) De Villages Huttopia in Frankrijk: spectaculaire natuurcampings in de bossen (13)

De Villages Huttopia in Frankrijk: spectaculaire natuurcampings in de bossen (14)

3. In de groene Perche: Senonches

Deze luxe natuurcamping ligt in de buurt van Chartres, op slechts 1,5 uur rijden ten zuiden van Parijs! Je verblijft hier aan derand van een meermidden in hetwoud van Senonches, één van de grootste eikenbossen van Frankrijk. Huttopia noemt dit dan ook heel terecht een ‘Bos Village’ en voert dit bosthema op verschillende manier door op de camping, zelfs in de spa. Het kampeerterrein is gigantisch en heeft zeer ruime plaatsen voor de luxe huuraccommodaties. Zoals deCanadese tenten(Canadiennes) met koelkast en keuken en een opgemaakt bed bij aankomst.

De Villages Huttopia in Frankrijk: spectaculaire natuurcampings in de bossen (15)

PLUS+// Kampeerterrein van 19 hectare. // Mooie houten speelplekken voor de kinderen. // Expres geen Wifi: digidetox is het devies in de Villages! // In de buurt van Chartres, een stad bekend om de prachtige kathedraal.// Meer info: Village Huttopia Senonches

4. Tussen de lavendel van de Drôme: Dieulefit

Nog zo’n unieke locatie, in het hart van de Drôme provençale. Village Dieulefit ligt tussen truffeleiken en lavendelvelden, op een hoog punt in een groene vallei. Van dat riante uitzicht profiteren onder meer de Cahuttes, prachtige tenthuisjes op palen met een terras tussen de bomen. Er is ook een grote vijver op het uitgestrekte kampeerterrein, leuk om in te vissen of op te varen.

De Villages Huttopia in Frankrijk: spectaculaire natuurcampings in de bossen (20)


PLUS+ // Kampeerterrein van 10 hectare, 100% autovrij // Bos-spa met diverse sauna-cabines en een jacuzzi // Elektrische snelladers aanwezig // Meer info: Village Huttopia Dieulefit

De Villages Huttopia in Frankrijk: spectaculaire natuurcampings in de bossen (21) De Villages Huttopia in Frankrijk: spectaculaire natuurcampings in de bossen (22)

De Villages Huttopia in Frankrijk: spectaculaire natuurcampings in de bossen (23)

5. Bij de Gorges van de Ardèche: Sud-Ardèche

Jeetje, dat het bestaat! Een camping in het drukstbezochte deel van de Ardèche waar zelfs in de zomermaanden een rustige sfeer heerst. Dit Village ligt op een uitgestrekt terrein van 14 hectaremeteikenbomen en jeneverbesstruiken. Maar intussen ook op maar een kwartiertje rijden van alle bekende bezienswaardigheden van de streek. De Gorges de l’Ardèche, degrot van Chauveten zelfs het mooie stadje Barjarc, net in de Gard, liggen niet ver. De her en der verspreide glamping-accommodaties zorgen ervoor dat dit inderdaad net een klein dorp in het groen lijkt. Er staan veel gratis activiteiten op het programma, zoals boogschieten, boomklimmen, ponyrijden, met een gids sterrenkijken, nachtwandelingen maken of naar de openluchtbioscoop.

De Villages Huttopia in Frankrijk: spectaculaire natuurcampings in de bossen (24)

PLUS+// Café-restaurant met een groot panoramisch terras op palen. // Uitgestrekt natuurlijk terrein. // Fietsen (e-bikes) te huur (zoals bij al deze Villages!) // Elektrische snelladers aanwezig.Meer info: Village Huttopia Sud-Ardèche

De Villages Huttopia in Frankrijk: spectaculaire natuurcampings in de bossen (25) De Villages Huttopia in Frankrijk: spectaculaire natuurcampings in de bossen (26)

De Villages Huttopia in Frankrijk: spectaculaire natuurcampings in de bossen (27)

6. In een dennenbos in de Dordogne: Lanmary

Groen, groener, groenst! Deze natuurcamping ligt verstopt in eenbeschermd bos in het noorden van deDordogne, niet ver van Périgueux. De huurtenten en -accommodaties liggen zo ver uit elkaar, dat je soms de buren niet eens kunt zien! Ook hier is geen asfalt te bekennen, er zijn alleen onverharde wandelpaden tussen bomen en varens. Behalve Cahuttes (tenthuisjes) hoog tussen de takken en mooie Cabanes, zijn er hier ook Toile&Bois en Trappeur-tenten, gemaakt van canvas en hout. Ook bijzonder: het terras van het café-restaurant ‘hangt’ hoog tussen de bomen. Je kunt daar (net als in de andere Villages) houtoven-pizza’s, verse plats du jour en andere warme lokale gerechten krijgen.

De Villages Huttopia in Frankrijk: spectaculaire natuurcampings in de bossen (28)

PLUS+// Terrein van 20 hectare // Dit Village is al open vanaf eind juni // Diverse wandel- en mountainbike-paden door het bos beginnen bij de camping // In de buurt van Périgeux en diverse andere mooie plekken in de Dordogne // Naturalia-campingwinkel met biologische producten (ook in de andere Villages).Meer info: Village Huttopia Lanmary

De Villages Huttopia in Frankrijk: spectaculaire natuurcampings in de bossen (29) De Villages Huttopia in Frankrijk: spectaculaire natuurcampings in de bossen (30)

De Villages Huttopia in Frankrijk: spectaculaire natuurcampings in de bossen (31)

7. Tussen de wijngaarden van het Rhônedal: Pays de Condrieu

Het nieuwste Village van Huttopia opent voorjaar 2024 midden in het Parc naturel du Pilat, een groen gebied met veel wandelpaden. Je geniet in dit Village bovendien van een geweldig uitzicht op de beroemde wijngaarden van het Rhônevallei en het middelgebergte van de Monts du Lyonnais.

De Villages Huttopia in Frankrijk: spectaculaire natuurcampings in de bossen (32)

Deze mooie natuurlijke omgeving zie je weerspiegeld op het compleet autovrije kampeerterrein zelf, waar geen vrije staanplaatsen zijn, maar alleen lodgetenten en houten huuraccommodaties (incl. terras, plancha, beddengoed, handdoeken). Alle activiteiten zijn inclusief: het hele gezin kan gratis deelnemen aan lessen boogschieten, buiten-yoga, kookworkshops, de Kleine Pelsjagers-kinderclub, tieneravonden, de bioscoop in de openlucht en meer. Verder vind je hier een petanquebaan, diverse speelplekken en twee zwembaden, een buitenzwembad én een verwarmd overdekt zwembad (handig voor het voorseizoen).

De Villages Huttopia in Frankrijk: spectaculaire natuurcampings in de bossen (33) De Villages Huttopia in Frankrijk: spectaculaire natuurcampings in de bossen (34)

PLUS+ // Slechts 45 minuten rijden van Lyon, heerlijke stad om te bezoeken // E-bikes (MTB) te huur in het Village: ideaal voor (familie)fietstochten in de mooie omgeving (wijngaarden, heuvels, bossen) // Veel wijnhuizen in de buurt: hier worden de lekkere Condrieu- en Côte Rôtie-wijnen gemaakt! // Snelladers voor elektrische auto’s aanwezig bij het Village // Meer info: Village Huttopia Pays de Condrieu

De Villages Huttopia in Frankrijk: spectaculaire natuurcampings in de bossen (35)
De Villages Huttopia in Frankrijk: spectaculaire natuurcampings in de bossen (36)

* Alleen de 2-persoons Bonaventure-tenten hebben geen eigen douche en wc.

Meer informatie over deze Villages enanderenatuurcampings van Huttopiavind je op:europe.huttopia.com/nl.

LEES OOK:
6 natuurcampings met spectaculair uitzicht
Campings aan mooie meren in Frankrijk

Beeld:©Huttopia. Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Huttopia.

  • Angers
  • Ardèche
  • boomhuisjes
  • boomhut
  • Centre-Val de Loire
  • Chartres
  • Dordogne
  • Drôme provençale
  • duurzaam reizen
  • Eure-et-Loir
  • familiecamping
  • glamping
  • Huttopia
  • kastelen
  • lavendelvelden
  • Loirestreek
  • Loirevallei
  • met kinderen
  • met uitzicht
  • natuur
  • natuurcamping
  • op het platteland
  • Perche
  • Périgord
  • safaritenten
  • Tours
De Villages Huttopia in Frankrijk: spectaculaire natuurcampings in de bossen (2024)
Top Articles
Every Time Zone Converter
Boruto: Naruto Next Generations
Wym Urban Dictionary
Syracuse Pets Craigslist
Giant Key Osrs
Culver's Flavor Of The Day Ann Arbor
What Will It Take for Spotify’s Joe Rogan Deal to Pay Off?
Ohio State Football Wiki
50 budget recipes to feed a large crowd
Allegheny Clinic Primary Care North
16Th Or 16Nd
Cognitive Function Test Potomac Falls
Tamara Lapman
His Words Any Sense Figgerits
Configuring Fail2ban with Traefik
Care Guide for Platy Fish – Feeding, Breeding, and Tank Mates
J/99 – der neue Hochseerenner
Maritime News Archives
Grizzly Expiration Date 2023
Costco Plaza Alhambra Photos
How Much Is 7 Million Pesos
Sloansmoans Bio
Last minute moving service van local mover junk hauling pack loading - labor / hauling / moving - craigslist
309 Marshall Passage
Does Gamestop Sell Magic Cards
Seattle Clipper Vacations Ferry Terminal Amtrak
2010 Ford F-350 Super Duty XLT for sale - Wadena, MN - craigslist
Softball History: Timeline & How it started
Dollar Tree Hours Saturday
Laura Coates Parents Nationality
My Meet Scores Online Gymnastics
Erome.ccom
Course schedule | Fall 2022 | Office of the Registrar
Missoula Jail Releases
New Homes in Waterleigh | Winter Garden, FL | D.R. Horton
Gopher Hockey Forum
Nehemiah 6 Kjv
Quattrocento, Italienische Kunst des 15. Jahrhunderts
Gmail Psu
Indian Restaurants In Cape Cod
Entourage Yearbook Login
Ken Garff Collision St George
Exclaimer | Office 365, Exchange & G Suite Email Software
Pensacola Tattoo Studio 2 Reviews
Networks Guided Reading Activity
Metro By T Mobile Sign In
Hyb Urban Dictionary
Hershey Company Myhr
Sound Of Freedom Showtimes Near Wellborne Cinema
Skid B Gon Brake Pads
Lakeridge Funeral Home Lubbock Texas Obituaries
Farmers And Merchants Bank Broadway Va
Latest Posts
Article information

Author: Melvina Ondricka

Last Updated:

Views: 6200

Rating: 4.8 / 5 (48 voted)

Reviews: 95% of readers found this page helpful

Author information

Name: Melvina Ondricka

Birthday: 2000-12-23

Address: Suite 382 139 Shaniqua Locks, Paulaborough, UT 90498

Phone: +636383657021

Job: Dynamic Government Specialist

Hobby: Kite flying, Watching movies, Knitting, Model building, Reading, Wood carving, Paintball

Introduction: My name is Melvina Ondricka, I am a helpful, fancy, friendly, innocent, outstanding, courageous, thoughtful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.