Update nacompetitievoetbal: Hoe staan de voetbalclubs uit Salland ervoor? - Salland1 (2024)

Leestijd: 4 minuten

Ook dit seizoen is nog sprake van een versterkte degradatie vanwege de nieuwe voetbalpiramide. Dat resulteert in een zwaar nacompetitie programma. Veel Sallandse clubs liggen er uit na de wedstrijden van afgelopen weekend.Het complete overzicht met de uitslagen en het programma van de nacompetitie vind je hier, inclusief de mogelijke tegenstanders in de komende rondes.

De ploegen die zich voor nacompetitie voor promotie geplaatst hadden zijn:

  • Rohda Raalte: van de 4e naar de 3e divisie
  • SDOL: van de 4e naar de 3e klasse
  • Sallandia: van de 4e naar de 3e klasse
  • Raalte: van de 5e naar de 4e klasse
  • Mariënheem: van de 5e naar de 4e klasse

De ploegen die moesten uitkomen in de nacompetitie tegen degradatie zijn:

  • Schalkhaar: tegen degradatie uit de 2e klasse
  • Overwetering: tegen degradatie uit de 3e klasse
  • Colmschate’33: tegen degradatie uit de 3e klasse
  • Broekland: tegen degradatie uit de 4e klasse

Per nacompetitie wordt toegelicht wat de uitslagen van afgelopen weekend zijn en welk gevolg dat heeft. De mogelijke tegenstanders voor de volgende ronde(s) wordt vermeld. De nacompetitie wordt afgewerkt middels een knock-out systeem. De finales met enkele wedstrijden vinden plaats op neutraal terrein. Wie de finale wint, gaat naar de hogere klasse. De verliezers van de rondes en de finale komen volgend seizoen in de lagere klasse uit.

Nacompetitie 3e/4e divisie: Rohda Raalte

Het kan zomaar zijn dat Rohda Raalte zes wedstrijden speelt tijdens de nacompetitie. Afgelopen week speelde Rohda Raalte twee wedstrijden tegen Hoogeveen. De heenwedstrijd ging met 1-3 verloren; de return werd met 0-3 gewonnen. Daardoor komt Rohda Raalte deze week in de finale uit tegen Huizen. Woensdag om 20:00 uur speelt Rohda thuis; zaterdag om 15:30 uur is de return in Huizen. De winnaar van deze finale gaat naar de 3e divisie.

Als Rohda de tweede ronde verliest, krijgt het nog een herkansing d.m.v. twee enkele wedstrijden. Als Rohda deze beide wedstrijden wint, promoveert het ook naar de 3e divisie.

Als ronde 3 of 4 verloren gaat, zal Rohda Raalte komend seizoen weer uitkomen in de 4e divisie. Zie het schema hieronder met de wedstrijden uit alle rondes en de mogelijke tegenstanders.

Update nacompetitievoetbal: Hoe staan de voetbalclubs uit Salland ervoor? - Salland1 (1)

Nacompetitie 2e/3e klasse zondag: Schalkhaar

Schalkhaar is vrijgesteld van de éérste ronde. In de tweede ronde treft het thuis Jonge Kracht. Jonge Kracht won dit weekend met 3-0 van Witkampers in ronde 1.

Update nacompetitievoetbal: Hoe staan de voetbalclubs uit Salland ervoor? - Salland1 (2)

Nacompetitie 3e/4e klasse zondag: Overwetering, Colmschate ’33, SDOL en Sallandia

Alle Sallandse teams spelen drie rondes. Wie de finale wint, komt volgend seizoen uit in de 3e klasse. Alle verliezers uit alle rondes en de finale zullen volgend seizoen spelen in de 4e klasse.

Colmschate’33 verloor dit weekend waardoor de ploeg degradeert naar de 4e klasse. SDOL en Sallandia verloren ook waardoor beide ploegen in de 4e klasse blijven. Bij SDOL was er nog wel een verlenging nodig. Na de reguliere speeltijd was het namelijk 2-2. Tijdens de verlenging kreeg SDOL nog twee doelpunten om de oren en scoorde zelf niet meer.

Overwetering won dit weekend wel. Eibergen werd met met 2-0 verslagen. In de tweede ronde speelt Overwetering thuis tegen Enter. Enter won dit weekend met 0-6 van VVO. Bij winst treft Overwetering Klarenbeek of GVA in de finale op neutraal terrein.

Update nacompetitievoetbal: Hoe staan de voetbalclubs uit Salland ervoor? - Salland1 (3)

Nacompetitie 4e/5e klasse zondag: Broekland en Raalte

Deze nacompetitie kent twee rondes. Broekland verloor met 0-1 nipt waardoor het degradeert naar de 5e klasse. Raalte verloor ruim en komt volgend seizoen ook weer uit in de 5e klasse.

Update nacompetitievoetbal: Hoe staan de voetbalclubs uit Salland ervoor? - Salland1 (4)

Nacompetitie 4e/5e klasse zaterdag: Mariënheem

Het was nog even de vraag of Mariënheem de nacompetitievoor spek en bonen ging spelen. Nu weten we het lot van Mariënheem zeker. Ze verloren met 8-2 van GFC en zullen dus in de 5e klasse blijven. Mariënheem stapt na twee seizoenen weer over van het zaterdag- naar het zondagvoetbal. Komend seizoen zit Mariënheem dus in de 5e klasse zondag.

Update nacompetitievoetbal: Hoe staan de voetbalclubs uit Salland ervoor? - Salland1 (5)

Hoe nu verder?

Deze week en volgende week wordt het resterende gedeelte van de nacompetities afgewerkt. Via de website krijg je geregeld updates met de stand van zaken. In het radioprogramma Salland Sport sta je vooraan en hoor je op zondagmiddag als eerste de gevolgen voor de Sallandse ploegen, houden we je live op de hoogte van de tussenstanden, beschouwen we na met trainers en hoor je wie de tegenstanders van de Sallandse ploegen in de volgende ronde worden.

Ook interessant:

Voorlopig geen windmolens bij Schoonheten, maar waar dan wel?Nacompetitiewedstrijden Sallandse voetbalclubs: een overzichtNabeschouwingen voetbal, hockey en honkbal[VIDEO] Aftrap 'Ik Toon Salland': 10 dagen vol kunst en cultuur
Update nacompetitievoetbal: Hoe staan de voetbalclubs uit Salland ervoor? - Salland1 (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Frankie Dare

Last Updated:

Views: 6088

Rating: 4.2 / 5 (53 voted)

Reviews: 84% of readers found this page helpful

Author information

Name: Frankie Dare

Birthday: 2000-01-27

Address: Suite 313 45115 Caridad Freeway, Port Barabaraville, MS 66713

Phone: +3769542039359

Job: Sales Manager

Hobby: Baton twirling, Stand-up comedy, Leather crafting, Rugby, tabletop games, Jigsaw puzzles, Air sports

Introduction: My name is Frankie Dare, I am a funny, beautiful, proud, fair, pleasant, cheerful, enthusiastic person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.