Zo ziet het vervolg van de nacompetitie van de Friese ploegen uit het amateurvoetbal eruit (2024)

Na een klein midweeks programma werd er zaterdag volop gevoetbald in de nacompetitie. Harkemase Boys en Buitenpost deden goede zaken en de 8-1 overwinning van Heeg op Dokkum en de 4-3 zege van Lions op Niekerk vielen op. Zo ziet de volgende ronde van de amateurs eruit.

Zaterdag en zondag

Tweede en derde divisie

Harkemase Boys mag blijven dromen van een plekje in de tweede divisie. Na een bloedstollende strafschoppenserie werd zaterdag afgerekend met Stedoco. In de halve finale is Excelsior Maassluis, de nummer zestien van de tweede divisie, de tegenstander.

Woensdag, halve finales: Harkemase Boys-Excelsior Maassluis (e); Blauw Geel’38-Genemuiden (f). Returns zaterdag.

Woensdag 12 juni, finale: winnaar f-winnaar e. Return op zaterdag 15 of zondag 16 juni.

Vierde divisie en eerste klasse

Buitenpost hield zaterdag de hoop op een langer verblijf in de vierde divisie levend door Stevo te verslaan. Op eigen veld werd met 3-0 gewonnen van Stevo. In de tweede ronde wacht de ploeg van Kevin Waalderbos woensdag een reis naar Amsterdam, waar DVVA uit de eerste klasse B de tegenstander is.

Woensdag: DVVA-Buitenpost (a); NEO-Flevo Boys (b). Zaterdag 8 of zondag 9 juni, finale op neutraal terrein: winnaar b-winnaar a.

Winnaar finale naar de vierde divisie, rest naar eerste klasse.

Eerste en tweede klasse

In de strijd om het eersteklasserschap deed Burgum de eerste stap in de richting van handhaving door Zeerobben te verslaan. In de volgende ronde wacht Rolder Boys. Voor Leovardia viel het doek uit bij Noordscheschut (4-0).

Stiens haalde uit tegen RSC (6-0) en mag net als FC Surhusterfean blijven dromen van de eerste klasse. Die ploeg won na strafschoppen van herkanser Marum. De tegenstanders zijn respectievelijk GVAV Rapiditas en Hoogezand. .

Zaterdag of zondag: Noordscheschut-WKE 16 (a); Rolder Boys-Burgum (b); Stiens-GVAV Rapiditas (c); Hoogezand- Surhuisterveen (d).

Zaterdag 15 of zondag 16 juni: finales op neutraal terrein: winnaar a-winnaar b; winnaar c-winnaar d.

Winnaars finales naar de eerste klasse, rest naar de tweede klasse.

Zaterdag

Tweede en derde klasse

Een mooi Fries onderonsje tussen twee derdeklassers die hopen te promoveren. Zowel Joure (1-0 tegen The Knickerbockers) als Rijperkerk (na strafschoppen tegen VVI) overleefde de tweede ronde. Ook herkanser Leeuwarder Zwaluwen en Workum plaatsten zich voor de halve finales. VVI en Berlikum degradeerden zaterdag.

Zaterdag: Joure-Rijperkerk (a); Be Quick 28-Leeuwarder Zwaluwen (b); Bedum-Workum (c); Groen Geel-ONR (d).

Zaterdag 15 juni, finales op neutraal terrein: winnaar a-winnaar b; winnaar c-winnaar d.

Winnaars finales naar de tweede klasse, rest naar derde klasse.

Derde en vierde klasse

Spektakel alom in de eerste ronde van de nacompetitie om een plekje in de derde klasse. Zo liep VHK, de tegenstander van IJVC, na de derde rode kaart van het veld. Na de hervatting sleepten de IJlsters de overwinning uit het vuur. Ook Lions’66 gaat door. Een 0-3 achterstand tegen Niekerk werd omgebogen in een 4-3 overwinning. Heeg en Noordbergum kwamen ook achter, maar wonnen met respectievelijk 8-1 (van Dokkum) en 5-1 (van Poolster).

Zaterdag: ONT-Wildervank (a); Lions’66-Hollanscheveld (b); HFC 15-Zwaagwesteinde (c); Heeg-Twijzel (d); DESZ-Be Quick 1887 (e); Assen-Elim (f); Noordbergum-IJVC (g); Grootegast-Foarút (h).

Zaterdag 15 juni, finales op neutraal terrein: winnaar a-winnaar b; winnaar c-winnaar d; winnaar e- winnaar f; winnaar g-winnaar h.

Winnaars finales naar derde klasse, rest naar vierde klasse.

Vierde en vijfde klasse

De eerste ronde was een onderonsje tussen de laagste en een na laatste periodekampioenen. De beste periodekampioenen en herkansers stromen zaterdag in. VCR begint na de 4-1 overwinning op Arum met een gemoed aan het duel met De Lauwers en voor Ternaard geldt hetzelfde na de 0-3 bij OKVC. Volgende tegenstander is Gruno. Voor WTOC stopte het nacompetitie-avontuur na de nederlaag tegen Damacota.

Zaterdag: NOK-Glimmen (a); Ouwe Syl-Oostwold (b); ASC’75-VCR (c); Zeester-Damacota (d); Gruno-Ternaard (e); CEC-RKO (f); VCG-De Lauwers (g); Ens-BSVV (h); Trynwalden-Tiendeveen (i); VIOD-VVK (j); HSC-De Wâlde (k); Scheemda-Harkema Opeinde (l); VAKO-Tollebeek (m); LEO-De Fivel (n).

Zaterdag 15 juni, finales op neutraal terrein: winnaar a-winnaar h; winnaar b-winnaar i; winnaar c-winnaar j; winnaar d-winnaar j; winnaar e-winnaar l; winnaar f-winnaar m; winnaar g-winnaar n.

Winnaar finales naar vierde klasse, rest naar vijfde klasse.

Zondag

Tweede en derde klasse

Olyphia mag nog blijven hopen op een plekje in de tweede klasse, voor de andere Friese ploegen viel het doek al in de eerste ronde. Drachten ging op eigen veld met 1-5 onderuit tegen Noordster en Akkrum moest in Sellingen zijn meerdere erkennen. Olyphia speelt in de tweede ronde thuis tegen EMMS uit Slagharen.

Zondag: EHS’85-Musselkanaal (a); EMMS-Olyphia (b).

Zondag 16 juni, finale op neutraal terrein: winnaar a-winnaar b.

Winnaar finale naar tweede klasse, verliezers naar derde klasse.

Derde en vierde klasse

Geen druk werkt vaak het beste. Vraag maar aan Makkinga, dat zonder enige druk aan de nacompetitie voor promotie naar de derde klasse begon. De eerste horde werd zondag genomen, waardoor nu een wedstrijd wacht tegen herkanser Oldemarkt. Ook Mildam is door en treft nu Wijster. De tegenstander van Renado wordt Siddeburen. Geel Wit en MKV zijn nog in de race voor het derdeklasseschap.

Zondag: SVV’04-USV (a); Mildam-Wijster (b); Renado-Siddeburen (c); Oldemarkt-Makkinga (d); Actief-Geel Wit (e); Oranje Zwart-MKV (f).

Zondag 16 juni, finales op neutraal terrein: winnaar a-winnaar b; winnaar c-winnaar d; winnaar e-winnaar f.

Winnaars finales naar de derde klasse, alle verliezers naar de vierde klasse.

Vierde en vijfde klasse

Bijltjesdag voor de Friese vertegenwoordigers in de nacompetitie om het vierdeklasserschap. Lemmer, Wispolia, Blauw Rood, stuk voor stuk vlogen ze eruit. Alleen Fochteloo is nog in de race. Om zich te handhaven moet die ploeg in de tweede ronde afrekenen met Farmsum.

Zondag: Fochteloo-Farmsum (a); Bellingwolde-Weiteveense Boys (b).

Zondag, finale op neutraal terrein: winnaar a-winnaar b.

Winnaars finales naar vierde klasse, rest naar vijfde klasse.

Zo ziet het vervolg van de nacompetitie van de Friese ploegen uit het amateurvoetbal eruit (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Delena Feil

Last Updated:

Views: 6112

Rating: 4.4 / 5 (65 voted)

Reviews: 80% of readers found this page helpful

Author information

Name: Delena Feil

Birthday: 1998-08-29

Address: 747 Lubowitz Run, Sidmouth, HI 90646-5543

Phone: +99513241752844

Job: Design Supervisor

Hobby: Digital arts, Lacemaking, Air sports, Running, Scouting, Shooting, Puzzles

Introduction: My name is Delena Feil, I am a clean, splendid, calm, fancy, jolly, bright, faithful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.